Clock
 Gloriosa
Gratis startpagina Gratis webpagina Make a startpage

Gloriosa

Datum en tijd

Datum & tijd

zondag 25 maart

Reclame

Reclame

Tuinman nodig?

Goedkoop en snel uw tuin laten onderhouden door onze vakkundige tuinmannen.

DeTuinmannen.nl

Uw advertentie ook hier?

Klik op de link hieronder voor meer informatie.

Klik hier

Nieuws

Nieuws

Zoek met Google

Zoek met Google

Het weer

Het weer

Online radio

Online radio

De Gloriosa behoort tot de familie van de lelieachtigen (Liliaceae) en is een van de weinige klimmende knolgewassen, bloemen startpagina, alles over bloemen, planten, bloemenwinkels en kwekers.

gloriosa superba rothschildiana

Gloriosakwekerij Ruizendaal Gloriosakwekerij Ruizendaal
Gloriosakwekerij Ruizendaal is een familiebedrijf dat samen met een aantal eersteklas vaste medewerkers met veel enthousiasme Gloriosa\'s kweekt. De eerste jaren was het nog niet mogelijk om het gehele jaar door Gloriosa\'s te kweken. Door de teelt verder te ontwikkelen lukte het enkele jaren later wel om de Gloriosa snijbloemen het gehele jaar door te kweken, en zijn dan ook het hele jaar verkrijgbaar. Vanaf 1975 is begonnen met de ontwikkeling van de Gloriosa kamerplanten, deze is in tegenstelling tot de snijbloemen slechts vanaf half februari tot oktober in tuincentra en bloemenspeciaalzaken te koop.
http://www.gloriosa.nl/

Gloriosa kwekerij Brouwer Gloriosa kwekerij Brouwer
Gloriosa / Rothschildiana Land van herkomst: Zuid Afrika Gloriosa is een bolgewas. De plant groeit tot circa 2 meter hoog, en geeft afhankelijk van de grootte van de bol 20 tot 30 bloemen.
http://www.gloriosa-brouwer.nl/

Gloriosa Flowers Gloriosa Flowers
De Gloriosa, ook wel \'prachtlelie\', komt van oorsprong voor in de natuur van India en het centraal tot zuidelijk deel van Afrika. Deze knolvormende klimplant kan buiten, bij het juiste klimaat, wel anderhalf tot twee meter worden. In de kas kan dit wel drie tot vijf meter worden. De planten zijn waarschijnlijk begin 1900 door engelse ontdekkingsreizigers meegenomen naar andere continenten. Gloriosa is familie van de liliacea met als onderfamilie Colchicaceae. Omdat Gloriosa colcichine bevat zijn alle delen van de plant uitermate giftig. In de jaren 50-60 heeft het pharmaceutisch bedrijf Philips Duphar in Nederland onderzoek gedaan naar de gebruikswaarde van colchicine uit de Gloriosa voor geneeskrachtige doeleinden. Helaas was het gehalte Colchicine te laag voor een bruikbaar resultaat. Vandaag de dag wordt in India nog steeds gebruik gemaakt van de geneeskrachtige werking van Colchicine uit vooral de zaden en de knollen van de Gloriosa. Het middel wordt in India gebruikt bij erectiestoornissen. In Nederland wordt er een synthetisch Colchicine tegen Jicht (ontstekkingspijn) gebruikt.
http://www.gloriosaflowers.nl/

Uw website hierbij?

Goedkope persoonlijke lening

bloemen TERUG naar de hoofdpagina!

Copyrights 2006 - 2018 www.winkelcentro.nl - Alle rechten voorbehouden